Sındırgı, kornişon ve domates üretiminde öncü konuma yükseldi

Sındırgı, Balıkesir ilinin bir ilçesidir. İlçe, sulu tarım alanlarının çoğalması ile birlikte ekonomik kazancı yüksek tarım ürünlerinin yetişmesine olanak sağlamaktadır. Özellikle kornişon salatalık, kapya biber ve domates gibi ürünler ile tarım sektörü önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu ürünlerin kalitesi ve çeşitliliği, bölge halkının yanı sıra diğer bölgelerden gelenleri de cezbetmektedir.

Sındırgı, 58 adet sulama göletine sahiptir. Devlet Su İşleri ile yapılan işbirliği sayesinde ilçeye kazandırılan büyük göletlerin yanı sıra Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü bir proje ile kırsal mahallelere de sulama göletleri kazandırılmıştır. Bu sayede 2014 yılından bu yana yapılan 57 sulama göleti ile tarım alanında rekoltenin artırılması sağlanmıştır.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın başlattığı her mahalleye sulama göleti projesiyle, tarıma destek vermek ve üretimi teşvik etmek amaçlanmıştır. Yapılan yeni göletlerin yanı sıra tarımsal sulama altyapısı da güçlendirilmiştir. Bu sayede Sındırgı, Türkiye genelinde en büyük kornişon salatalık üretimi yapmaktadır. Özellikle Yaylabayır ve Yüreğil gibi kırsal mahallelerde kornişon ve biberiye üretimi artırılmıştır. Yüksek ekonomik kazanç sağlayan tarım ürünlerinin yetişmesi, şehirlerden köylere göçü de teşvik etmiştir.

Yüreğil kırsal mahallesinde yapılan 14 gölet ve SİNDEL göleti için yapım çalışmaları başlatılmıştır. Sındırgı ovası kapalı sistem sulamaya geçiş projesi de BASKİ tarafından hayata geçirilmiştir. Diğer sulama kanallarında yapılan çalışmalar da su israfını önlemek ve sulama süresini uzatmak amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Kornişon salatalık, domates gibi ürünlerin ciddi bir şekilde ekildiği Sındırgı, tarıma verdiği önemle Türkiye’yi doyuran bir şehirdir. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tarımın gelişmesi için Sındırgı’da birçok projeye imza atıldığını ve çiftçilere destek verdiklerini belirtmiştir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*